Mijn naam is Melanie Portier (Amsterdam 1970). Ik ben gediplomeerd yogadocent. Ik ben sinds 2006 getrouwd met Ed en we wonen samen in Alkmaar. 

In 1999 kwam yoga voor het eerst op mijn pad, maar door privé omstandigheden ben ik na een jaar weer gestopt. In 2010 ben ik voor de tweede keer in contact gekomen met yoga, een bewuste keuze die ik toen maakte samen met Ed.

We zijn toen begonnen met yoga privélessen en ik weet nog goed hoe ik mij voelde na die eerste privéles. Er ging een wereld voor mij open! Ik voelde de energie weer door mijn lichaam stromen en in mijn hoofd was het veel rustiger! Door yoga heb ik de weg gevonden naar mezelf!

Na 18 jaar ben ik in 2011 door een reorganisatie gestopt met werken als administratief medewerker. Het was niet mijn droombaan maar voor mij was financiële zekerheid heel belangrijk. Door yoga heb ik een andere kijk op mijn leven gekregen. Ik maak nu bewuste keuzes en ik ben niet meer op zoek. De echte geborgenheid en veiligheid zit in mezelf. Dit gevoel kan een baan mij niet geven.

Ik volg nu mijn hart en daarom ben ik in 2011 begonnen met de 4-jarige yoga docentenopleiding bij YAN (Yoga Academie Nederland) in Amsterdam. Deze opleiding heb ik in juni 2015 met succes afgerond. Daarnaast volg ik diverse lessen en workshops in verschillende yoga stromingen, o.a. Deugdenyoga.

Ik maak elke week een andere yogales. De lessen zijn opgebouwd uit Hatha Yoga houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie en ontspanningsoefeningen. 

 

Yoga heeft mijn leven veranderd en dat gevoel wil ik graag met je delen!